Októberi hírlevél

A közeljövőben várható programjaink és kirándulásaink beharangozóját az alábbiakban olvashatod:

Ópusztaszer

Október 25-én egynapos kirándulást szervezünk Ópusztaszerre. A Történelmi Emlékpark megtekintése után Csongrádra is beugrunk, hogy az egyedülállóan fennmaradt skanzen-szerű ófaluban körülnézhessünk. A program részleteit itt találod: https://www.makka.sport.hu/opusztaszer-csongrad/
Az idő rövidsége miatt kérem mielőbbi jelentkezésed erre a programunkra.

Advent itthon és Bécsben

Terveink szerint december 7-én Bécsben szívjuk magunkba az ünnepi készülődés hangulatát. A részleteket napokon belül elküldöm.
A szokásos Makkás Adventi évzáró rendezvényünk időpontja december 8. vagy 9. lesz, a kastély foglaltságának függvényében. Pár napon belül kapok végleges választ, kérem türelmedet.

Újévi Bowling Buli

Szintén hagyományosnak tekinthető Újévi Bowling Bulinkat a hagyományoktól kicsit eltérően, 2018. január 2-án tartjuk. Január 3-án szerdán pedig nordic walkinggal indítjuk az éves rendes sportos programjainkat.

2018-ra tervezett 3 napos kirándulások:

  • február: Harkány – Villány – Siklós
  • április: Nyíregyháza
  • május: Zempléni-hg északi része
  • június: Szlovénia

Messzire kalandoztunk, nézzük most át, hogy milyen programokat tervezünk még októberre:

Új torna csoportot indítunk!

Október 10-től új torna csoportot indítunk. a tornák szokott napja nem változik, marad a kedd és csütörtök, azonban az időpontok a 3. csoport indítása miatt finoman módosulnak:

  • aktív torna kezdő csoport: (7:45) ide azokat a hölgyeket és urakat várjuk, akik a labdás tornán szeretnének részt venni, de eddig nem mozogtak a gimnasztikai labdával. Ebben a csoportban lassan sajátítjuk el a labdás torna mozgásanyagát, feladatait. Ajánlom az szenior torna csoport ügyesebb tagjainak, vagy azoknak akik még nem mozogtak velünk, most szeretnének bekapcsolódni a torna foglalkozásokba és nem idegen számukra, hogy néhány alkalom után már különböző testhelyzetekben gimnasztikázzanak (pl. térdelőtámaszban vagy fekve)
  • aktív torna csoport: (8:45) ide ezentúl is a több éve együtt tornázó “kemény mag” tagjait várom, akikkel akár nehezebb feladatokat is végezhetünk, s a nagyobb ismétlésszám sem jelent számukra problémát.
  • szenior torna csoport: (9:45) Azoknak javaslom, akik eddig is itt tornáztak, vagy ezután kapcsolódnának be. A feladatokat ülésben (széken vagy gimnasztikai labdán) és állásban végezzük.

Mindhárom csoportban cél az erőfejlesztés, mobilizálás és nyújtás, valamint az egyensúly-érzék fejlesztése.

Testösszetétel-mérés

Szeptember eleje óta nem mértünk, itt az idő, hogy ismét ellenőrizzük, milyen eredményeket értünk el az elmúlt időszakban. A Testösszetétel időpontja: október 26. reggel 7.30-8.45-ig illetve 10.30-11.00-ig. Sajnos ezen a napon a kezdő csoportnak a mérés miatt 7.45-től nem lesz torna órája… A részvétel a bérlettel rendelkező klubtagoknak díjtalan, egyéb esetben 1000.-Ft/fő

Nordic walking 

Az egyre korábban leszálló este miatt 10.09-én tartjuk az utolsó hétfő esti nordic walkingot, amit én személy szerint nagyon bánok, jó hangulatú túrákat tettünk hétfő délutánonként. Óraállítás után, tavasszal visszatérünk ehhez a programunkhoz!

Péntekenként a következő túrákat szervezzük októberben:

  • 10.13. 8:30 kis-Merzse (Új útvonalat találtunk a Kis-Merzsén, gyere, járjuk be együtt! Találkozunk az Összekötő utca – Vasút kereszteződésénél, ha nem autóval jössz, szólj, felveszünk!)
  • 10.20. 8:00!!! Városi-erdő. Találkozunk az Újmajori utca óvoda előtt
  • 10:27 9:00 Zarándok-út a Gellért-térről Budafokra. Ez a szakasz csupán 7.5 km, bárki bátran nekivághat!

Novemberben Mindenszentek és Őszi szünet miatt a programok módosulnak illetve részben elmaradnak. Figyeld a Naptárt!

Egyesületi pólók vásárlása

Egyesületi pólók megvásárolhatók a készlet erejéig október 18-án Madárdombon. Elsősorban nagy méretek (L, XL, XXL) és csak rózsaszín van készleten, a kedvezményes ára a pólóknak 1500.-Ft. A befolyt összeget az egyesületi “zárt számlára” helyezzük az 1% mellé, későbbi felhasználásra.

Szeretettel üdvözöllek,

Kovács Kriszta
06/30 555 1344